Κυθνος διαμονη
Κύθνος ενοικιαζόμενα δωμάτια διαμονή Μαργαρίτα
Κυθνος δωματια
Ενοικιαζομενα δωματια Κυθνου
Welcome!!
Μαργαρίτα Κύθνος

Οι καλύτερες Παραλίες στην Κύθνο

Η Κύθνος είναι ένα νησί με αμέτρητους κολπίσκους, όρμους και παραλίες με κρυσταλλένια νερά και άφθονη σκιά. Παραλίες για όλα τα γούστα!

Παραλίες μοναχικές, παραλίες απομονωμένες, παραλίες κοσμικές, παραλίες οργανωμένες, παραλίες ερημικές, παραλίες αμμώδες, παραλίες με βότσαλο, παραλίες για οικογένειες με μικρά παιδιά

. Οποια και να είναι τα γούστα σας στο κολύμπι ένα είναι το σίγουρο, στην Κύθνο θα βρείτε την παραλία που αναζητάτε! Οι κυριότερες παραλιες στην Κυθνο είναι οι εξής:

Κύθνος παραλία Μεγάλη Άμμος

Μεγάλη Άμμος,όπως δηλώνει και το όνομά της πρόκειται για μια μεγάλη παραλία, αμμουδιά με ξανθή άμμο (και σε κάποια σημεία της ψιλό βοτσαλάκι) και λίγα αλμυρίκια και βρίσκεται στον κόλπο κάτω από την Εκκλησία της Κανάλας. Βρίσκεται στα Νοτιανατολικά της Κύθνου και η πρόσβαση γίνεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Στους διπλανούς κόλπους υπάρχουν οι παραλίες, Αμμουδάκι και η παραλία Αντώνηδες. Το ιδιαίτερο με την παραλία είναι το γεγονός ότι λόγω της θέση της είναι απάνεμη στα καλοκαιρινά μελτέμια. Η Κανάλα αποτελεί τουριστικό θέρετρο συνεπώς σε μικρή απόσταση από τις παραλίες θα βρείτε αρκετά μαγαζιά, ταβέρνες αλλά και μπαράκια.

Κύθνος παραλία Κολώνα

Παραλία Κολώνα,η πιο εντυπωσιακή από τις παραλίες της Κύθνου είναι η παραλία Κολώνα, που όπως υποδηλώνει και το όνομά της είναι μια λωρίδα άμμου που ενώνει το νησάκι του Αγίου Λουκά με την υπόλοιπη Κύθνο. Πάνω στο νησάκι του Αγίου Λουκά δεσπόζει το ομώνυμο εκκλησάκι προσθέτοντας ακόμα περισσότερη ομορφιά στο εντυπωσιακό τοπίο. Η Κολώνα είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες των Κυκλάδων, αφού βρέχεται από την θάλασσα και από τις δύο πλευρές της. Το μόνο αρνητικό σημείο της παραλίας είναι η δύσκολη

πρόσβαση

, καθώς ο δρόμος που οδηγεί εκεί (ξεκινάει από την Απόκρουση) είναι μεν  προσπελάσιμος  με συμβατικό αυτοκίνητο αλλά είναι πιο κατάλληλος για 4x4. Έχετε όμως και τη επιλογή να πάτε μέσω θαλάσσης με σκάφος από τον Μέριχα.

Παραλία Λουτρών Κύθνου

Παραλία Λουτρών Κύθνου, μπροστά απο γραφικό οικισμό των Λουτρών Κύθνου βρίσκεται η πανέμορφη παραλία των Λουτρών. Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία στο Βορείου τμήμα της Κύθνου αμμώδες με αρκετή φυσική σκιά (αλμυρίκια) και που στα ανατολικό της τμήμα καταλήγουν τα ζεστά νερά από τις ομώνυμες ιαματικές πηγές. Στο σημείο αυτό τα ζεστά ιαματικά νερά αναμιγνύονται με το θαλασσινό νερό. Εκεί συνηθίζουν να κολυμπούν αρκετοί κολυμβητές εκμεταλλευόμενοι τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών. Εκτός από την παραλία των Λουτρών στον ομώνυμο κόλπο θα συναντήσει κανείς την παραλία της Αγίας Ειρήνης και του Σχοιναρίου πανέμορφες και με κρυστάλλινα νερά,
Η πρόσβαση στην παραλία των Λουτρών είναι εύκολη και γίνεται μέσω ασφαλτόδρομου. Μια επίσκεψη θα σας αποζημιώσει!!
 Παραλία Λουτρών Κύθνου

Κύθνος Παραλία Μέριχα

Ο Μέριχας, είναι το λιμάνι της Κύθνου. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού και απέχει 8 χλμ. από τη Χώρα. Πρόκειται για ένα φυσικό λιμάνι γύρω από το οποίο απλώνεται ο γραφικός οικισμός, ο οποίος παρουσιάζει μεγάλη τουριστική κίνηση. Η παραλία έχει υπέροχη άμμο, βότσαλα και αρκετή σκιά από τα αλμυρίκια που βρίσκονται σε όλο το μήκος της παραλίας
Κύθνος Παραλία Μέριχα

Κύθνος παραλία Άγ. Στεφάνου

Παραλία Άγιου Στέφανου, προστατευμένη παραλία στο ανατολικό μέρος του νησιού. Άμμος, βότσαλα και αρκετή σκιά από τα αλμυρίκια που βρίσκονται σε όλο το μήκος της παραλίας. Απλά υπέροχη!!!

Η πρόσβαση στην παραλία του Αγίου Στεφάνου

γίνεται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο και θεωρείται εύκολη. Σε μικρή απόσταση από την παραλία θα βρείτε καταστήματα εστίασης και αναψυκτήρια.
Κύθνος παραλία Άγ. Στεφάνου

Κύθνος παραλία Αγίου Δημητρίου

Παραλία Αγίου Δημητρίου, είναι η

νοτιότερη παραλία της Κύθνου

.Πρόκειται για μια όμορφη αμμουδιά με εύκολη πρόσβαση. Στην παραλία θα βρείτε χοντρή άμμο και πολλά αρμυρίκια

. Η πρόσβαση στην παραλία του Αγίου Δημητρίου

γίνεται εύκολα με ασφαλτοστρωμένο οδόστρωμα μέχρι την παραλία και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.
Κύθνος παραλία Αγίου Δημητρίου

Κύθνος παραλία Απόκρουση

Παραλία Απόκρουση, μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Κύθνου με όμορφη άμμο. Βρίσκεται σε έναν κλειστό κόλπο στα ανατολικά και ένα μεγάλο μέρος της καλύπτεται από μια σειρά από αρμυρίκια.

Η πρόσβαση στην παραλία Απόκρουση

είναι εύκολη μέσω του κεντρικού δρόμου και μια μοναδική θέα προς την παραλία Κολώνα στο βάθος. Η παραλία είναι είναι ιδανική για μικρά παιδιά.

Κύθνος παραλία Μαρτινάκια

Παραλία Μαρτινάκια, βρίσκεται ανάμεσα στην Επισκοπή και τον Μέριχα που είναι και το λιμάνι του νησιού. Είναι μια μικρή παραλία με άμμο και λίγα αρμυρίκια.

Η πρόσβαση στην παραλία Μαρτινάκια

μπορεί και να γίνει με τα πόδια για κάποιον που διαμένει κοντα στο λιμάνι του νησιού Μέριχα μιας και η απόσταση είναι γύρω στα πεντακόσια μέτρα.
Κύθνος παραλία Μαρτινάκια

Κύθνος παραλία Επισκοπή

Μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό της Επισκοπής στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού της Κύθνου και περίπου δυο χιλιόμετρα από το λιμάνι του νησιού Μέριχα βρίσκεται η ομώνυμη παραλία. Θεωρείται από τις καλύτερες παραλίες του νησιού και

είναι οργανωμένη

. Άμμος, ψιλό βότσαλο, πολλά αλμυρίκια και ρηχή η παραλία της Επισκοπής είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Στο βορινό τμήμα της παραλίας χτισμένο πάνω από τα βράχια  βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Βλάσση.

Η πρόσβαση στην παραλία Επισκοπή

είναι εύκολη και γίνεται μέχρι την άκρη της παραλίας με ασφαλτοστρωμένο οδόστρωμα. Αν δεν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσον μπορείται να εξυπηρετηθείτε με το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο Μέριχας-Χώρα-Λουτρά Κύθνου και κάνει στάση στην άκρη της παραλίας.
Κύθνος παραλία Επισκοπή

Κύθνος παραλία Φλαμπούρια

Παραλία Φλαμπούρια μεγάλη παραλία με άμμο και βότσαλο  και μερικά αρμυρίκια. Ένα μικρό κομμάτι γης χωρίζει την παραλία σε δύο μικρότερες παραλίες, την μικρή και την μεγάλη. Έχει πάρει το όνομά της από την Παναγία την Φλαμπουριανή που βρίσκεται εκεί.

Η πρόσβαση στην παραλία Φλαμπούρια

θεωρείτε εύκολη και γίνεται με ασφαλτοστρωμένο οδόστρωμα.
Κύθνος παραλία Φλαμπούρια

Κύθνος παραλία Γαϊδουρόμαντρα

Παραλία Γαϊδουρόμαντρα , καταπληκτική μεγάλη αμμουδιά με καθαρά νερά στην νοτιοανατολική Κύθνο. Η παραλία δεν μαζεύει πολύ κόσμο. Ξανθή άμμος με ψιλό βότσαλο αλλά χωρίς φυσική σκιά (αλμυρίκια) είναι τα κυρία χαρακτηριστικά της παραλίας

. Η πρόσβαση στην παραλία Γαϊδουρόμαντρα

δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι εύκολη καθώς θα χρειαστεί σε πολλά σημεία να χρησιμοποιήσετε χωματόδρομο με απότομες ανωφέρειες και κατωφέρειες. Το γεγονός όμως ότι δεν φθάνει πολύς κόσμος στη παραλία και σε συνδυασμό με τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της μας κάνει να σας πούμε ότι θα πρέπει να την επισκεφθείτε οπωσδήποτε!
Κύθνος παραλία Γαιδουρόμαντρα

Κύθνος παραλία Νάουσα ή Άουσα

Παραλία Νάουσα λέγεται και Άουσα και είναι μια όμορφη παραλία σε έναν προστατευμένο κόλπο στα ανατολικά της Κύθνου. Πρόκειται για μια ήσυχη παραλία με άμμο και με θέα το εκκλησάκι του Αγίου  Ιωάννη του Ελεήμονα που βρίσκεται απέναντι, πάνω στον βράχο. Ενώνεται με σκαλάκια με μερικές ακόμα μικρές παραλίες προς τα νότια όπως το Κουρί και το Ζογκάκι, ενώ είναι εύκολα προσβάσιμη από τον δρόμο.
Κύθνος παραλία Νάουσα

Κύθνος παραλία Σχοινάρι

Παραλία Σχοινάρι είναι μια σχετικά μικρή παραλία λίγο βόρεια από τα Λουτρά που φθάνει κανείς περπατώντας και που διαθέτει ωραία άμμο και αρκετά αρμυρίκια, μερικά από τα οποία φτάνουν μέχρι την θάλασσα. Είναι προσβάσιμη από έναν σύντομο και βατό χωματόδρομο, ενώ εκεί κοντά θα βρείτε και μερικά καταλύματα. Πανέμορφη!!
Κύθνος παραλία Σχοινάρι

Κύθνος παραλία Άγιος Σώστης

Παραλία Άγιος Σώστης η βορειότερη παραλία της Κύθνου είναι όμορφη, ήσυχη και απάνεμη, αφού βρίσκεται σε έναν κλειστό κόλπο με νότιο προσανατολισμό. Έχει καθαρή θάλασσα, άμμο με λίγο ψιλό χαλικάκι και δίπλα της βρίσκεται το ομώνυμο εκκλησάκι. Η παραλία δεν έχει καθόλου φυσική σκιά ενώ στην δεξιά άκρη της υπάρχουν μερικά μεγάλα βράχια.

Η παραλία του Αγίου Σώστη είναι προσβάσιμη

από έναν βατό χωματόδρομο.
Κύθνος παραλία Άγιος Σώστης

Κύθνος παραλία Ποτάμια

Στο βορειανατολικό μέρος του νησιού λίγο πριν την παραλία του Αγίου Σώστη και αμέσως μετά από την παραλία Καβουροχέρι βρίσκεται η παραλία Ποτάμια. Πρόκειται για μια μικρή παραλία με ψιλό βοτσαλάκι  και αρκετά αλμυρίκια. Πανέμορφη!!

Η πρόσβαση στην παραλία Ποτάμια

γίνεται μέσω βατού χωματόδρομου που φθάνει λίγο πριν την παραλία. Στην συνέχεια και για να φθάσετε θα πρέπει να κατέβετε λίγα σκαλοπάτια. Ερημική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με λίγους επισκέπτες. Αξίζει κανείς να την επισκεφτεί!!
Κύθνος παραλία Ποτάμια

Κύθνος παραλία Σκύλος

Παραλία Σκύλος η πανέμορφη παραλία του Σκύλου με το λευκό βότσαλο είναι συνήθως έρημη λόγω της δύσκολης κατάβασης που χρειάζεται για να την φτάσετε. Αξίζει να την επισκεφτείτε αφού τα καταγάλανα νερά της είναι τόσο καθαρά, σε σημείο που να βλέπεις ψαράκια να κολυμπάνε ανάμεσα στα πόδια σου. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό  άκρο της Κύθνου.
Κύθνος παραλία Σκύλος

Κύθνος παραλία Αντώνηδες

Στο βόρειο μέρος του όρμου της Κανάλας στο νοτιοανατολικό μέρος του νησιού βρίσκεται η παραλία Αντώνηδες. Μια μικρή σε μήκος παραλία με άμμο και αρκετά αλμυρίκια. Χρησιμοποιήται κυρίως από κατοίκους του οικισμού της Κανάλας. Κοντά στην παραλία δεν υπάρχει κατάστημα εστίασης και ως εκ τούτου καλό είναι αν την επισκεφθείτε να φέρεται μαζί σας τα δικά σας είδη ανάγκης.

Η πρόσβαση στην παραλία Αντώνηδες

γίνεται μέσω ενός μονοπατιού με αρκετά σκαλοπάτια.
Κύθνος παραλία Αντώνηδες

Κύθνος παραλία Λεύκες

Η παραλία Λεύκες Κύθνου βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού της Κύθνου και βορειότερα από την Παραλία Λιοτρίβι. Πρόκειται για μια μικρή παραλία με άμμο και βότσαλο και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά.

Η πρόσβαση στην παραλία Λεύκες

γίνεται εύκολα μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου. Στο τέλος της παραλίας πάνω στα βράχια βρίσκεται χτισμένο το γραφικό μικρό Εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Μια επίσκεψη θα σας αποζημιώσει!!
Κύθνος παραλία Λεύκες

Κύθνος παραλία Σιμουσί

Μεταξύ της παραλίας Σκύλου και της παραλίας Γαιδουρόμανδρας στα νοτιοανατολικά του νησιού της Κύθνου βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Σίμουσί.

Η πρόσβαση στην παραλία Σίμουσί

που είναι αμμώδες γίνεται μέσω ενός χωματόδρομου βατό κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Η ηρεμία και η ησυχία είναι αυτή που σε αποζημιώνει στην παραλία. Στην παραλία δεν θα βρείτε κατάστημα για τα απαραίτητα και καλό είναι να φέρετε τις δικές σας προμήθειες. Συστήνεται για ανθρώπους που αγαπούν το μοναχικό κολύμπι.Η ομορφιά στο μεγαλείο της!!!!
Κύθνος παραλία Σιμουσί

Κύθνος παραλία Φυκιάδα

Λίγο πριν φθάσει κανείς στην διάσημη παραλία της Κύθνου Κολώνα θα συναντήσει την πανέμορφη παραλία της Φυκιάδας. Πρόκειται για μια παραλία που σχεδόν σε όλο το μήκος της έχει ψιλό βοτσαλάκι. Δεν διαθέτει φυσική σκιά (αλμυρίκια) και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχετε φέρει μαζί σας τα απαραίτητα για τον ήλιο.

Η πρόσβαση στην παραλία Φυκιάδα,

είναι προβληματική μετά την παραλία της Απόκρουσης όπου ο δρόμος είναι χωματόδρομος ανηφορικός και πολύ στενός σε κάποια σημεία του. Συμβουλή μας είναι, αν δεν διαθέτετε όχημα 4χ4 υπερυψωμένο να μην επιχειρήσετε να πάτε. Καλύτερο και φρονιμότερο είναι να χρησιμοποιήσετε τα θαλάσσια ταξί από τον Μέριχα που εκτελούν πολλά δρομολόγια την ημέρα.
Κύθνος παραλία Φικιάδα
Φυσικά στο νησί της Κύθνου θα βρείτε πολλές ακόμα παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς καθώς και μικρούς απόμερους κολπίσκους που περιμένουν να τους ανακαλύψετε.

Photo Gallery με εικόνες απο τις πανεμόρφες παραλίες της Κύθνου

Κύθνος παραλία Αγίου Δημητρίου, πανοραμική
Κύθνος παραλία Αγίου Δημητρίου
Κύθνος παραλία Αγίου Στεφάνου
Κύθνος παραλία Αγίου Στεφάνου
Κύθνος Άγιος Στέφανος
Κύθνος παραλία Απόκρουση στο βάθος η παραλία Κολώνα
Κύθνος παραλία Απόκρουση
Κύθνος παραλία Απόκρουση
Κύθνος παραλία Απόκρουση
Κύθνος παραλία Φλαμπούρια πανοραμική
Κύθνος παραλία Φλαμπούρια
Κύθνος παραλία Φλαμπούρια
Κύθνος παραλία Φλαμπούρια
Στο βάθος η Παραλία Κολώνα
Στο βάθος η Παραλία Κολώνα
Στο βάθος η Παραλία Κολώνα
Κύθνος παραλία Κολώνα
Κύθνος παραλία Κολώνα
Κύθνος παραλία Λουτρών
Κύθνος παραλία Λουτρών
Κύθνος παραλία Μέριχα
Πανοραμική, Κύθνος παραλία Μεγάλης Άμμου
Κύθνος παραλία Μεγάλης Άμμου
Κύθνος παραλία Μεγάλης Άμμου
Κύθνος παραλία Μεγάλης Άμμου
Κύθνος παραλία Μεγάλης Άμμου
Κύθνος παραλία Μεγάλης Άμμου
Κύθνος παραλία Μεγάλης Άμμου
ΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ
Και απολαύστε μοναδική διαμονή στην Κύθνο
Ζητήστε διαθεσιμότητα
Σας περιμένουμε στην Κύθνο στα ενοικιαζόμενα δωμάτια μας που βρίσκονται πάνω στο κύμα να απολαύστε την διαμονή σας και εμείς σας υποσχόμαστε αξέχαστες διακοπές!!